Multi-funkcionalni centar kao arhitektonsko-urbanisticko resenje pruza mogucnost istrazivanja i stvaranja istog, zadovoljavajuci potrebe korisnika, uklapnja u okruzenje, i koriscenje savremenih tehnologija pri gradnji. Razvijajuci sportsko-rekreativnih zona i centara, u nedostatku istih u gusto, razvijenom stambenom tkivu Beograda, stvaraju se celine za programsko delovanje cistih zona, idealnih za razvoj sporta i mladih kao primarnih i ostalih funkcija pri centru kao sekundarnih.

Futsal centar se nalazi na Novom Beogradu u bloku 44, neposredno kraj reke. Urbanistickim resenjem omogucava se korelacija izmedju objekta i prirode, i znacajno doprinosi ideji spustanja grada ka rekama i zelenim povrsinama. Prozimanje elemenata arhitekture, urbanizma i konstrukcija cine ovaj multi-funkcionalni centar jedinstven, i predstavlja potencijalni reper Novog Beograda. Linija pruzanja pravca vizure ka reci cine sastavni delovi centra i koriste je kao relevantnu za izbor svojih forma i funkcija, a u okviru njih i njihove unutrasnje podele. Ideja je da se pomenuta teritorija obogati pustanjem vodenih povrsina kao njenim sastavnim delom i tako u potpunosti idealizovati prostor sa svim prirodnim resursima i prednostima koji ga okruzuju.

Idejnim projektom centar proma oko 700 posetilaca, sa mogucnoscu prosirenja na 1000. Objekat se sastoji iz glavnog terena 36x18m, pokriven staklenom fasadom, i pratecih sadrzaja-prostora zasvedenih betonskom polukupolom sa zavrsnom oblogom od trimo panela. Centar omogucava fleksibilnost ka svojim glavnim sadrzajima, tj.mogucnost odrzavanja raznih manifestacija, kako sportskih tako i koncernih a i u druge svrhe karakteristicne za objekte slicnog tipa i sadrzaja.

Ciljevi izgradnje ovakvog Multi-funkcionalni centra jeste obezbedjivanje mreze raznorodno opremljenih i uredjenih sportskih objekata i prostora za masovnije ukljucenje stanovnika u sportsko-rekreativne aktivnosti, njihova ravnomernija distribucija u prostoru, jacanje komparativnih prednosti Beograda unapredjenjem kvaliteta prirodnih potencijala za raznovrsne oblike rekreativnih aktivnosti, ocuvanje, prosirenje i revitalizaciju, podizanje nivoa kvaliteta i tehnicke opremljenosti postojecih sportskih objekata.