SUPERMARKET concept store vam predstavlja samostalnu izložbu naše mlade umetince Dane Marinković pod nazivom:

“URBANA DEKONTEKSTUALIZACIJA”

27. april – 10. maj, 2010, 20:30h

SUPERMARKET concept store, Višnjićeva 10, Beograd

Dana Marinković, konceptualno opredeljena za kolaž kao savremeni i svojstveni oblik komunikacije, koristeći urbani život kao neiscrpnu inspiraciju za stvaranje, predstaviće publici svoj rad od 27. aprila do 10. maja u art corneru Supermarket concept store-a.

Mlada umetnica, koja se od najranijeg detinjstva školuje u Francuskoji i Engleskoj, svoja znanja i iskustva na velikom broju izložbi, želi da prenese pre svega svojoj generaciji u Beogradu. Sadržaj izložbe "Urbana Dekontekstualizacija" je 27 kolaža na platnu manjeg formata, koje prati serija od 8 printova velikog formata. Izloženi radovi obuhvataju svojstveni grafički izraz Dane Marinković.

Dana Marinković rođena je u Beogradu 1986. godine. U Parizu živi od 1992. gde završava osnovno i gimnazijsko školovanje. U 2008. godini diplomira na prestižnoj Akademiji primenjene umetnosti Ecole d’art Maryse Eloy u Parizu, a septembra 2009. magistrira na University of the Arts of London - Chelsea college of Art &Design -na odseku Graphic design Communication. Od februara 2010. godine je član ULUPUDS-a.

Do sada je izlagala samostalno, ali i učestvovala na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i salonima, u Londonu, Parizu i Beogradu. Posebno se ističe samostalna izložba u Galeriji Ozon u Beogradu koja se održala juna 2008. godine, a 2007. godine ostvaruje dve samostalne izložbe : u Galerie Origines i Galerije Artessepia u Parizu, u okviru manifestacije Carré Rive Gauche u kvartu St Germain des Près.

Kontakti za medije

Milena Jeremić

PR and Marketing Executive

SUPERMARKET concept store

Višnjiceva 10

Tel: 011/ 291 0941

Mob: 064/ 331 0599

www.supermarket.rs