NOVI DOLAZAK DR PABLA CAMPOSA U NIŠ

Obzirom da je dr Pablo Campos već dolazio u Niš, evo prilike da još jednom imamo za gosta jednog ovakvog predavača.

Naime, gospodin Campos je održao trodnevni seminar pod nazivom "Campus Urbanism & Architecture" u martu 2009. godine u zgradi Univerziteta u Nišu. Univerzitet San Pablo C.E.U. iz Madrida trenutno je u fazi promocije svog Univerziteta tako što svoje najbolje predavače šalje negde po njihovom izboru da održe letnju školu za studente završnih godina. Odličan prijem i organizacija navedenog seminara 2009. godine su uticali da gospodin Campos bude ponovo naš gost. Gospodin Campos je izabrao naš grad Niš za svoju destinaciju, što će i učiniti ove godine u periodu juli-avgust.

Tema još nije definisana, ali će biti vezana za urbano planiranje univerzitetskih kampusa. Ovo su neke predložene teme od strane gospodina Camposa za predstojeću letnju školu (navedene su u originalnom prepisu poslatom od strane gospodina Camposa):
- University Architecture,
- Campus Planning & Design,
- University urban & architectural history, innovative models for learning,
- The Spanish Program “Campus of International Excellence”,
- Architectural Composition,
- Architecture and other design processes

Radionica, odnosno letnja škola, će trajati 3 do 4 nedelje na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Pohađanje ove letnje škole je besplatno za studente, jer je to u okviru programa univerziteta San Pablo C.E.U. i Univerziteta u Nišu. Naš univerzitet i fakultet su izašli u susret ovoj ideji, tako da će ovaj projekat biti realizovan u navedenom periodu ove godine. Podrška gospodinu Camposu u okviru ove letnje škole je njegova supruga, gospođa Laura Luceño, koja je koordinator na Centro Superior de Diseño de Moda de Madrid (CSDMM) koja će prezentovati uticaj mode i dizajna na arhitekturu u okviru teme.

Ceo događaj će imati veliki značaj za studente, kao i za fakultet i Univerzitet koji će moći da pokrenu saradnju naših visokoškolskih institucija sa Univerzitetom u Madridu.

U svojoj novoj knjizi "Spain – Campus of International Excellence" koju je izdalo Ministarstvo prosvete Španije, gospodin Campos je postavio 2 fotografije našeg Univerziteta što pokazuje veliki efekat njegovog prethodnog boravka i njegove želje da dođe ponovo.

Projekt menadžer cele letnje škole i jednomesečnog boravka gospodina Camposa i njegove porodice će biti moja malenkost, tako da za sve informacije me možete kontaktirati na:

arh Miloš Živković
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.