U izložbenom prostoru galerije „Paviljon“ u Niškoj tvrđavi od 23. do 27. novembra 2021. godine održaće se, četvrta po redu, međunarodna izložba o savremenom stanovanju, STANOVANjE – HOUSING 21. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 23. novembar sa početkom u 19 časova.

Ove godine, kao odgovor na temu transformacije u stanovanju, svoja dela projektovana i realizovana u poslednjih 10 godina, publici će predstaviti 40 autorskih timova, zvučnih arhitektonskih imena iz različitih krajeva sveta, a izloženo je i 5 radova zasnovanih na naučnom i projektantskom istraživanju u pomenutoj oblasti. Arhitektura transformacije je arhitektura održivosti. Primenom koncepta transformacije ostvaruju se brojni benefiti sa kojima će posetioci moći da se upoznaju kroz izložbu.

Drugi deo izložbe predstavlja izbor savremenih ostvarenja stambene arhitekture, nastalih širom sveta, od prethodne izložbe HOUSING 19 do danas. U ovom delu izložbe prikazano je 35 stambenih objekata i projekata.

Pred posetiocima će se naći i prateća izložba studentskih radova iz oblasti stanovanja, koja prikazuje 16 radova studenata Tehničkog univerziteta u Gracu, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu nastalih u prethodne dve godine.

Program izložbe biće upotpunjen i predavanjem arhitekte Davora Matekovića iz Zagreba.

Svi selektovani radovi praćeni su recenzijama koje su napisali članovi Međunarodnog naučno-umetničkog odbora ove manifestacije.

Izložba se realizuje u organizaciji Katedre za stanovanje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i Klastera urbanog planiranja, uz podršku Inženjerske komore Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Kontakt

Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu
Aleksandra Medvedeva 14, Niš
062.23.22.33

Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
https://www.housingexhibition.org/