U izložbenom prostoru Oficirskog doma i galeriji Društva arhitekata Niša, od 17. oktobra do 09. decembra 2023. godine održaće se Dani arhitekture Niša 2023. Program svečanog otvaranja zakazan je za utorak, 17. oktobar sa početkom u 18 časova, u Galeriji savremene umetnosti.

Dani arhitekture Niša 2023

„Daljina koja spaja“ je naslov izložbe i predavanja arhitekte iz Finske, Bratislava Toškovića i njome će otpočeti realizacija bogatog programa manifestacije. Kroz dve nedelje, program će se preseliti u galeriju Društva arhitekata Niša gde će se, u šest nedelja, publici prikazati tri izložbe: The Best of STANOVANjE-HOUSING 2023, Izložba arhitekte Milana Minića i Izložba radova studentske radionice STANOVANjE-HOUSING 2023. Niški arhitekta, Zoran Čemerikić, održaće predavanje na temu „Izgradnja niške Tvrđave – činjenice i nova tumačenja“.

Dani arhitekture Niša realizuju se u organizaciji Društva arhitekata Niša, Inženjerske komore Srbije, Grada Niša, Ambasade Finske u Beogradu, BINA i Kulturnog centra Beograda, uz podršku brojnih sponzora.