Jeffrey Inaba je osnivač studija INABA, iz Los Anđelesa, arhitektonskog biroa specijalizovanog za istraživanja i razvoj odnosa funkcije i forme.

Aktuelni klijenti u oblasti urbanog dizajna su Al Ghurair Development, University of Miami, gradski distrikt Majami-ja i Institut za urbani dizajn Južne Koreje.

Biro Inaba, projektovao je arhitekturu i sve instalacije za Whitney muzej američke umetnosti, X-Initiative, Enel Contemporanea, Gradsku većnicu Majami-ja, Novi muzej, Pitti Immagine, Gyeonggido Muzej moderne umetnosti, Walker Art Center, i brojne stambene objekte za svoje klijente. Radovi Džefri Inabe publikovani su u časopisima je u The Financial Times, Frame, Mark Magazine, Urban China, Domus, Art Review, Artforum, The New York Times, Archinect i BLDGBLOG.

Jeffrey Inaba je rukovodilac C-laboratorije, u oblasti arhitekture, politike i komunikacija, na Fakultetu za Arhitekturu, planiranje i zaštitu graditeljskog nasleđa na Columbia University, i glavni urednik časopisa “Volume”.Inaba i C-laboratorija su autori knjige, “World of Giving” (Cirih: Larsa Milera, 2010) koja opisuje prirodu ljudske darežljivosti i pomoći kapitala. Inaba vrši funkciju savetnika gradonačelnika Los Anđelesa u oblasti dizajna, i istovremeno je savetnik nekoliko privatnih institucija. Jeffrey Inaba je paralelno obrazovan u oblasti arhitekture i filozofije (Master of Architecture and Master in the Philosophy of Architecture) na Harvard University, i University of California, Berkeley.

Više o aktivnostima Jeffrey Inabe, i njegovog studija Inaba može se pronaći na web sajtovima:
http://www.inaba.us
www.newmuseum.org/exhibitions/