Dozvolite nam da se predstavimo u nekoliko reči i da pokušamo da Vam na najbolji mogući način predstavimo svoje radove. Ozbiljnije se bavimo maketarstvom i modelarstvom od 2010. godine. Krenuli smo sasvim slučajno i vremenom je sve to bivalo sve ozbiljnije. Sada, pored svog redovnog posla, pravimo makete za svoju dušu i makete po narudžbini.

I sami znate da ni jedan render ne može doneti potpuni doživljaj prostora, kao što to može da uradi maketa.

Ne znamo koliko smo tačno maketa do sada uradili, ali smo verovatno prešli trocifreni broj. Od samog početka trudili smo se da non stop idemo u skladu sa vremenom i tehnologijom, pa smo tako od kompletno ručno rađenih maketa, presli na lasersko secenje i graviranje, cnc... Pritom smo i dalje hteli da maketa izgleda što je moguće “življe”. Zato u izradi najvise koristimo drvo, furnir, medijapan, lesonit itd. Dok plastiku koristimo samo u nužnim slučajevima. Što se tiče razmere, do sada smo radili makete od 1:25 do 1:500. Uskoro planiramo da uradimo maketu u još većoj razmeri. Radili smo projekte po idejnim rešenjima, izvedene projekte, situacione planove, male železnice, prezentacione makete, enterijere, makete porodičnih kuća itd. Neki naši radovi su otišli i u Nemačku, Austriju, Švedsku I naravno u našim susedskim zemljama.

U prilogu smo postavili nekoliko svojih slika. Nadamo se da će Vam se naši radovi dopasti i da ćete nas možda u buduće pratiti, a mi ćemo dati sve od sebe da svima približimo ovu vrstu hobija.

Vise informacija na sajtu www.makete.iz.rs