Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, DOO, Kragujevac, u okviru  projekta „Formiranje inovativne mreže proizvođača nameštaja u Šumadiji i Pomoravlju“, koji se realizuje u okviru programe „Enterprise Development and Entrepreneurship Programme“ finansiranog od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju raspisuje

KONKURS SA TEMOM

"Inovativni dizajn nameštaja za poslovni prostor"

Očekujemo rešenja koja kombinuju jednostavnost, eleganciju, originalnost i funkcionalnost nove linije proizvoda za poslovni prostor koja treba da se sastoji od sledećih elemenata:

 1. Stolovi – radni sto sa pokretnom kasetom, kompjuterski sto, konferencijski sto,  klub sto, info pult
 2. Ormani – visoki i niski
 3. Police 
 4. Vitrine
 5. Stolice – radna stolica, konferencijska stolica
 6. Fotelje – radna fotelja, klub fotelja, konferencijska fotelja
 7. Detalji – po izboru kandidata, npr. lampa, čiviluk...

1. Ko može da učestvuje

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane, a posebno za studente dizajna, arhitekture, umetnosti, kao i za profesionalce.

2. Nagrade*

Tri najbolja rešenja će biti nagrađena novčanim nagradama:
I nagrada – 1.500 €
II nagrada – 1.000 €
III nagrada – 500 €

Deset prvoplasiranih rešenja će biti predstavljeno na izložbi sa temom: "Inovativni dizajn nameštaja za poslovni prostor", koja će biti održana po završetku projekta.

* Iznosi nagrada su dati u bruto iznosu

3. Žiri

Žiri za odabir najboljih rešenja je sastavljen od stručnjaka iz oblasti dizajna, arhitekture i tehnologije.

4. Kriterijumi

Žiri će vršiti selekciju na bazi sledećih kriterijuma:

 1. Inovacija – u kojoj meri je dizajnirana linija proizvoda jednstvena.Očekuje se moderan, ali ne previše futuristički dizajn.
 2. Izvodljivost – predložena rešenja treba da budu izvodljiva poznatim i uobičajenim tehničkim metodama i postupcima, sa standardnim alatima i od materijala koji se mogu naći na tržištu(drvo, pločasti materijal, medijapan, furnirani medijapan, metal, tekstil i koža, staklo, plastika, itd.)
 3. Estetika – u kojoj meri izgled proizvoda doprinosi njegovoj vrednosti
 4. Funkcionalnost – da li je proizvod pogodan za korišćenje, da se uklapa u saremeni poslovni prostor da je  i ergonomski prihvatljiv
 5. Komponobilnost – da dizajnirana linija nameštaja omogućuje lako menjanje rasporeda shodno potrebama
 6. Da se elementi linije proizvoda mogu kupovati na komad, a ne isključivo u garniturama
 7. Kompletnost – da li predloženo rešenje obuhvata sve tražene tipove proizvoda iz kojih treba da bude sastavljena linija
 8. Zaštita životne sredine – da li predložena rešenja ispunjavaju zahteve zaštite životne sredine

5. Rok za prijavljivanje

Rok za prijavljivanje je 18.06.2007.god.

6.Procedura za prijavljivanje

Prijava za učešće na konkursu se sastoji iz tri dela:

 1. Prijavni obrazac koji se nalazi na web site- u Regionalne Agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja http://www.redasp.co.yu, sekcija downloads, dizajn nameštaja prijava za konkurs.zip .Prijavni obrazac je potrebno odštampati, popuniti i potpisati.
 2. Tehnički deo prijave – treba da se sastoji od crteža svakog komada nameštaja u najmanje dve projekcije, u bojama i definisanim materijalom.Tehnički deo prijave treba da sadrži jedan original i 3 kopije.
 3. CV kandidata

Zapečaćenu kovertu sa sva  tri dela prijave je potrebno poslati u štampanoj  i  elektronskoj verziji na adresu Regionalne Agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja:

Kralja Petra I 17, 34 000 Kragujevac

sa napomenom : Konkurs za inovativni dizajn nameštaja

NAPOMENA: SVIM DOSTAVLJENIM RADOVIMA ĆE BITI DODELJENA ŠIFRA POD KOJOM ĆE UĆI U PROCES OCENJIVANJA. SVI KANDIDATI ĆE BITI OBAVEŠTENI O REZULTATIMA KONKURSA.