Rok za podnošenje radova je 6 - 18. oktobar 2008. u vremenu 10 - 20 sati.

Tematski okvir ovogodišnjeg Novosadskog salona glasi "Telo u novom milenijumu". Autor koncepta je Danijela Purešević, istoričar umetnosti iz Beograda. Nagradu NS salona 2008 predstavlja novčani iznos od 100.000 dinara i samostalna izložba u okviru narednog Salona.

Na konkurs se mogu prijaviti svi likovni stvaraoci koji su mestom roč‘enja, prebivališta, studiranja ili profesionalno vezani za teritoriju Vojvodine. Konkuriše se sa najviše dva rada koji odgovaraju temi Salona i koja su nastala u proteklih godinu dana.

NS salon 2008 održaće se u više galerijskih i nekoliko alternativnih prostora. Radovi koji kao odgovor na temu Salona budu pristigli po konkursu i koji budu odabrani od strane umetničkog saveta Salona, biće izloženi u prostorijama "Poklon zbirke Rajka Mamuzića", galerijama "Zlatno oko" i "Tableau". Otvaranje izložbe NS salona 2008 zakazano je za 10. novembar 2008. godine u "Poklon zbirci Rajka Mamuzića".

Samostalnom izložbom biće predstavljena dobitnica nagrade prošlogodišnjeg Salona, Korina Gubik, dok će u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada biti upriličena izložba po pozivu koju će odabrati umetnički savet u skladu sa ovogodišnjim tematom Salona.

Pod alternativnim prostorima podrazumeva se nekoliko javnih prostora gde bi mogle biti sprovedene umetničke akcije na zadatu temu - skulptura, in situ, mural, performans... (ukoliko takvi predlozi prispeju na konkurs Salona).
Formati radova nisu ograničeni, ali se podrazumeva da gabaritom budu primereni za izlaganje u navedenim prostorima. Materijali u listovima se predaju opremljeni ili na neki način već pripremljeni za izlaganje. Fotografije i printani materijali se predaju kaširani na čvrstim podlogama. Video radovi se predaju u DVD formatu. Mesto za podnošenje radova je Mali likovni salon Kulturnog centra Novog Sada.
Više informacija na zvaničnom sajtu: www.nssalon.eunet.yu