MIKSER FESTIVAL RASPISUJE INTERNACIONALNI KONKURS ZA MLADE TALENTE: 

GHOST PROJECT 2011 – “NOVA JEDNOSTAVNOST” 

Kulturna organizacija Mikser, organizator istoimenog festivala, poziva mlade industrijske dizajnere i arhitekte da učestvuju na internacionalnom konkursu  Goust Prodžekt (Ghost Project) za 2011. godinu. Godišnja izložba Goust Prodžekt (Ghost Project) je nakon kontinuiranog petogodišnjeg delovanja u otkrivanju i predstavljanju mladih talenata sa novim idejama, postala centralna talent platforma Mikser festivala, najvećeg festivala inovativnosti i kreativnosti u Jugoistočnoj Evropi.

Na konkurs se mogu prijaviti autori do 35 godina starosti iz celog sveta. Kandidati mogu biti pojedinačni autori ili grupa autora. Svaki autor može da učestvuje sa više radova.

Slogan ovogodišnjeg konkursa je ’’NOVA JEDNOSTAVNOST’’, i predstavlja inicijativu za povezivanje i povećanje aktivnosti među mladim dizajnerima iz celog sveta. Cilj je da se uspostave veze između različitih kultura, između dizajnera i proizvođača, ali i čoveka i prirode. Iznad svega, slogan NOVA JEDNOSTAVNOST bi trebalo da ohrabri mlade dizajnere da trenutne socijalne i ekonomske prilike shvate kao inspiraciju i izazov za nova i inovativna rešenja.

Kandidati mogu da se registruju i prijave svoje projekte popunjavanjem elektronskog formulara Ghost project 2011 na Mikserovom sajtu http://www.mikser.rs od 20.februara do 04.aprila 2011.godine. Spisak odabranih projekata biće objavljen 10 dana nakon zatvaranja konkursa.

Odabrani projekti će biti predstavljeni u okviru Talent zone Mikser festivala od 24. – 29. maja 2011.godine. 

Svi detalji i uputstvo za prijavljivanje na konkurs mogu se naći na adresi http://www.mikser.rs

MIKSER je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne  industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. MIKSER FESTIVAL se odvija u poslednjoj nedelji maja u industrijskoj zoni Beograda. 

DIZAJN. UMETNOST. KOMUNIKACIJE. ARHITEKTURA. EKOLOGIJA. BIZNIS. MUZIKA. TEATAR. FILM.

KULTURNI DOGAĐAJI. PREDAVANJA. IZLOŽBE. KONKURSI. RADIONICE. KURSEVI. PUBLIKACIJE. WEB.