SVETSKI LIFESTYLE BRAND „KARE“ I „MIKSER“ VAS POZIVAJU DA UČESTVUJETE NA KONKURSU

„SUPER SMART EVERYDAY OBJECT“, OSVOJITE NAGRADE I OSMISLITE NOVI „KARE“ PROIZVOD

Tema konkursa

Kompanija „Kare“ u saradnji sa „Mikser festivalom“ raspisuje konkurs pod sloganom “Pametni predmeti za svaki dan”, sa idejom da se otkriju nova kreativna rešenja u dizajnu svakodnevnih upotrebnih predmeta. Kare će za potrebe srpskog takmičenja talenata 2011, nagraditi tri najbolja idejna rešenja srpskih dizajnera. Nagrade će biti proglašene u petak, 27. Maja 2011. godine na posebnoj ceremoniji tokom Mikser festivala koji je prerastao u jedinstvenu platformu za saradnju između kreativne i biznis scene, povezujući vrhunske internacionalne dizajnerske kompanije sa talentima u zemlji i regionu.

Predmet konkursa

Nameštaj, svakodnevni upotrebni predmeti, aksesoar za enterijer.

Opšti uslovi

Konkurs je otvoren za sve učesnike koji su državljani republike Srbije. Mogu se prijaviti pojedinci ili grupe autora. Svaki od autora može konkurisati sa jednim ili više projekata.

Opis projekta

Kao brend koji postavlja nove trendove u svetu nameštaja i dekoracije, komanija KARE je uvek prisutna tamo gde nastaju uzbudljive i sveže ideje, te ove godine ostvaruje saradnju sa Mikser festivalom kreativnosti i inovativnosti, u potrazi za novim idejama. Pored atraktivnih Kareovih novčanih nagrada kao inicijalne podrške pobednicima, veliku šansu za domaće dizajnere na ovom konkursu predstavlja upravo mogućnost da se nagrađeni radovi nađu na komercijalnom tržištu. Stoga će kompanija Kare proizvesti prototipe, koji će biti predstavljeni na sajmovima, kao i KARE-ovim internacionalnim poslovnim partnerima, a ako bude pozitivnog odjeka, velike su šanse da ova idejna rešenja uđu u proizvodnju i da autori dobiju deo zarade koja će se ostvariti njihovom prodajom.

"Oni koje naši proizvodi inspirišu su kosmopolitski nastrojeni, spontani i verovatno pomalo luckasi,” rekao je osnivač i generalni direktor KARE-a Peter Šonhofen na svečanosti objavljivanja konkursa, u sedištu kompanije u Minhenu. “Naš svetski dizajnerski tim kao da čarobnim štapićem obrađuje oronuli stari nameštaj, i stvara poželjne predmete za one opsednute radošću života. Zaista željno iščekujemo inspirativne ideje talentovanih srpskih mladih dizajnera ".

Nagrade

Žiri će dodeliti tri nagrade. Najbolji rad će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1.000 evra, druga nagrada iznosi 600 evra, dok treća donosi vaučer za Kare proizvode u vrednosti od 400 evra. Nagrade će biti proglašene na prestižnom internacionalnom festivalu dizajna MIKSER, koji se održava u Beogradu od 25. do 29. maja 2011. godine. Kompanija KARE će nakon Mikser festivala proizvesti prototipove sva tri nagrađena rešenja i predstaviti ih na svojoj internacionalnoj platformi ideja RED BOX. Odabrani radovi koji izazovu pozitivne reakcije klijenata stiču šansu da uđu u serijsku proizvodnju kompanije KARE, što će biti predmet posebnog poslovnog dogovora između kompanije KARE i odabranog dizajnera.

Žiri:

O prispelim radovima odlučivaće stručni žiri u sastavu:

Peter Schönhofen, osnivač i generalni direktor, KARE

Jürgen Reiter, osnivač i direktor, KARE

Marko Stanojević, industrijski dizajner

Jelena Matić, dizajner nameštaja / Direktor Talent zone Mikser festivala

Maja Lalić, arhitekta / Programski direktor Mikser Festivala

Kriterijumi

Žiri će ocenjivati prispele radove na osnovu sledećih kriterijuma:

• Originalnost ideje

• Domišljato rešenje koje na novi način tretira probleme savremenog života

• Duhovit pristup dizajnu

• Tehička izvodljivost predmeta

Prijavljivanje i rokovi

Konkurs je otvoren do 15. maja 2011. Autori će od 25.aprila moći da se prijave na konkurs popunjavanjem elektronske prijave na veb sajtu http://www.mikser.rs do 15. maja 2011. godine u ponoć. Rezultati konkursa biće objavljeni na ceremoniji dodele nagrada na Mikser festivalu 27.maja 2011. godine, kao i na sajtovima http://www.kare.rs i http://www.mikser.rs

Za popunjavanje elektronske prijave potrebno je da učesnici pripreme sledeće informacije:

Podaci o autoru: ime/prezime/datum rođenja/grad/država/e-mail adresa/broj telefona/kratka biografija (do 500 reči)

Podaci o projektu/projektima:

• Vrsta projekta (nameštaj, aksesoar, itd.)

• Naziv projekta

• Opis projekta – do 500 reči

• Upload glavne ilustracije projekta – glavna slika (3D render ili fotografija prototipa), JPG, RGB, rezolucije maksimum 2000x2000 piksela, veličine do 1MB

• Upload dodatnih fotografija, najviše 4 (3D, planovi, skice, fotografije, i dr.), rezolucije maksimum 2000x2000 piksela, veličine do 1MB po fotografiji

Završne odredbe

Odluke žirija su konačne. Za sve pritužbe u odnosu na autorska prava na dizajn ili za moguće plagijate, odgovorni su autori.

Info

Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

http://www.mikser.rs

http://www.kare.rs

Young Balkan Designers

Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

+381 11 210 84 82

Kej oslobodjenja 3

11080 Beograd, Zemun