KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENJA ZA PAVILJON ARHITEKTURE

Generalni pokrovitelj konkursa: kompanija Kingspan

Organizator i raspisivač konkursa: časopis Arhitekton

Konkurs je otvoren od 30. decembra 2011. godine do 6. aprila 2012. godine 

Nagrade:

1. Nagrada: 2000 eura

2. Nagrada: put u Austriju u trajanju od tri dana, sa obilaskom nekih od arhitektonski važnih objekata i posetom fabrike Zumtobel

3. Nagrada: besplatna godišnja pretplata na časopis, objavljivanje konkursnog rešenja i promovisanje konkursnog rada u javnosti kao i objavljivanje jednog projekta po izboru u narednoj godini 

Konkurs je internacionalnog karaktera. Pravo učešća imaju arhitekte i studenti arhitekture. Raspisani konkurs odnosi se na idejno arhitektonsko rešenje paviljona arhitekture. Aproksimativne dimezije gabarita objekta treba da budu 3,6x12m a visina paviljona ne treba da prelazi 4,2m. Paviljon treba da bude izveden od  sendvič panela po ugledu na proizvodni program kompanije Kingspan. Lokacija i ostali uslovi projekta su proizvoljni. U okviru projekta potrebno je uraditi rešenje unutrašnjeg i spoljašnjeg osvetljenja objekta. 

Projekat paviljona, kao rezultat kreativnog kombinovanja različitih panela, treba da predstavi, na realan način, ideju savremene arhitekture kao i da afirmiše samu arhitekturu. Potrebno je postići univerzalni karakter novog paviljona arhitekture kao vanvremenskog i vanprostornog objekta, na sličan način na koji je Mis van der Roe definisao paviljon za izložbu u Barseloni. Posebnu pažnju potrebno je posvetiti fasadi i elementima osvetljenja. Različitim korišćenjem svetla u enterijeru i eksterijeru treba ostvariti visokokvalitetan ambijent koji je u skladu sa namenom objekta. 

Rešenje je potrebno predstaviti na dva plakata u digitalnoj formi širine 68cm i visine 84cm u rezoluciji 240dpi. Diskove sa .pdf, .psd, .eps ili .jpg formatima slati poštom na adresu: Časopis Arhitekton, Svetogorska 18, 11000 Beograd ili se obratiti redakciji na e-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. za uputstvo o slanju putem interneta.

Rok za prijem rešenja je 6. april 2012. godine.

Štampanje pobedničkih i drugih izabranih radova, koji će biti prikazani na izložbi "2. nagrada časopisa Arhitekton ", obaviće redakcija časopisa. 

Na izložbi "2. nagrada časopisa Arhitekton" u Beogradu pored pobedničkih radova biće prikazani i drugi odabrani radovi. Segment pobedničkog rešenja biće izveden i montiran u vidu instalacije u okviru izložbenog prostora. 

Imena pobednika konkursa će biti naknadno objavljena u jednom od narednih brojeva časopisa kao i na sajtu http://www.arhitekton.net, nakon završetka konkursa. 

Informacije o Kingspan proizvodima možete naći na http://www.kingspan.rs ili kontaktirajte: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Za dodatne informacije o konkursu kontaktirajte: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili posetite http://www.arhitekton.net