Za potpunu zaštitu fasadnih zidova nudimo jedinstvenu visokvalitetnu fasadnu suhomontažnu oblogu zapadno europskog proizvođača.

Neke od posebnosti fasadne obloge su :

  • vodonepropusnost,
  • poboljšana zaštita od buke,
  • posebna konstrukcija profila osigurava neprekidno strujanje zraka iza fasadne obloge,
  • trajna kamena površinska struktura (slično kulir strukturi) u raznim bojama i.t.d.
  • jednostavna, brza i čista suha ugradnja u skoro svim vremenskim uvjetima
  • garancija na proizvod je 30 god.

Nesmetanim strujanjem zraka (ventilacijom) postiže se neprekidno odvođenje kondezata (vlage u zidovima) u atmosferu. Za nove objekte nepotrebno je žbukanje ili neka druga zaštita vanjskih zidova, za postojeće zidove nepotrebno je skidanje postojeće žbuke. Ugrađene fasadne panele nije potrebno bojati, trajno nema održavanja (moguće je pranje vodom pod pritiskom).

Fasadni paneli su standardne širine 18 cm i dužine do 600 cm, površina je od prirodnog lomljenog kamena promjera do 3 mm trajno uvaljanog u pvc rebrasti nosivi profil Fasadni paneli postavljaju se po posebnom sistemu utor - pero s dodatnim nevidljivim pričvršćivanjem vijcima na prije postavljenu drvenu potkonstrukciju. Između potkonstrtukcije se polaže toplinska zaštita debljine prema potrebi (kamena vuna ili styropor).

Fasadna obloga se može postavljatii parcijalno što znači samo na zidove koji su maksimalno ugroženi vlagom, hladnoćom (toplinom). Posebno je pogodna za objekte uz more jer je fasadna obloga neutralna na utjecaj soli.

U fasadnom sistemu detaljno su riješeni svi unutarnji i vanjski rubovi, špaletne i drugo.

Fasadna obloga je na europskom tržištu 40 g. a ugrađeno je više od 19 miliona m2 na svim klimatskim prostorima dijelom i u HR i BiH. Pisano jamstvo proizvođača na ugrađenu fasadnu oblogu za svaki objekt posebno je 30 g.