Koncertno-kongresna sala ”Kremlovski Gosudarstveni Dvorec” predstavlja zdanje od nacionalnog značaja za Rusku federaciju, koji se nalazi unutar zidina Kremlja. Objekat je izgrađen 1961. godine, u vreme Nikite Hruščova, kao jedan od velikih graditeljskih poduhvata sovjetske ere. Vremenom postao je prepoznatljiv reper moskovskog istorijskog jezgra, a po veličini i važnosti smatra se glavnom koncertnom salom u zemlji.

Sala kapaciteta 6000 mesta, prvobitno je bila namenjena partijskim kongresima, ali je potom prilagođena koncertnim izvođenjima i baletskim predstavama. Na sceni ove sale nastupala su najveća imena svetske i ruske muzike. U ovoj sali održavale su se i ceremonije polaganja zakletve novoizabranih ruskih predsednika, a poslednji put takva ceremonija na ovom mestu organizovana je za Borisa Jelcina 1996. godine.

Nakon više od pedeset godina od izgradnje, ruske vlasti želele su da daju savremeni lik objektu koji je izgubio nekadašnju funkcionalnost. Arhitekti iz studija „OTASH“, Dejan Otasevic, Ivo Otasevic i Uros Otasevic, osmislili su novi, moderni enterijer, primenjujući najnovija tehnološka dostignuća u saradnji sa timom stručnjaka za akustiku i vizuelne efekte iz Velike Britanije, SAD i Nemačke.

Osnovna zamisao projektantskog tima bila je da se u najvecoj meri sacuva predjasnja geometrija sale, a da se primenom Led rasvete integrisane u zidne panele dobije efekat velikih erana, tako da ceo enterijer aktivno ucestvuje u scenskom dozivljaju, omogucavajuci reziseru velike mogucnosti pri osmisljavanju predstava. Takve tehnologije daju ovoj rekonstruisanoj sali multifunkcionalnost sto je i bio glavni zadatak postavljen pred projektante.

Poseban izazov je bio prilagodjavanje dizajna enterijera novom akusticnom resenju, koje je podrazumevalo oblaganje svih povrsina specijalno projektovanim akusticnim panelima (hige frequency i low frequency). Da bi takvi paneli mogli da obavljaju svoju ulogu, obloga ispred njih je morala da bude vise od 50% zvuko propusna sto se postiglo razlicitim vidovima perforacije i upotrebom akusticnim materijalima. Upravo te cinjenice su u mnogome uticala na konacni izgled i karakteristike sale koja se na taj nacin svrstala medju tehnoloski najnaprednijim salama u svetu.