Multidisciplinarni timovi kompanije Arup ponudili su inženjerske i konsultantske usluge za izradu novog stadiona A.S. Roma, u saradnji sa firmom Meis Architects.

Stadion se nalazi u Tor di Valle, jugozapadno od istorijskog gradskog centra Rima. Stadio della Roma će biti prvi italijanski state-of-art fudbalski stadion. Biće opremljen najsavremenijim tehnologijama za uživanje u sportskim događajima, sa posebnim osvrtom na bezbednost i pogodnosti za navijače. Ovaj moderni koloseum brojaće 52.500 sedišta sa mogućnošću proširivanja do 60.000 mesta, i kao takav, biće pogodan za organizovanje međunarodnih sportskih priredbi i velikih zabavnih događaja. On će takođe služiti i kao i kao spona do još većeg prostora mešovite namene koji će sluđiti za treninge prvog tima, a gde će se takođe nalaziti i tržni centar “Roma Village”.

“Uzbuđeni smo jer je naš multidisciplinarni tim iz pet različitih ofisa deo ovog neverovatnog projekta. Glavna karakteristika projekta je težnja za visokom održivošću na kojom je Arum blisko saraživao sam klijentom, arhitektima i ostalim konsultantima” izjavio je Giammichele Melis, direktor projekta.

Sa namerom da se probudi Koloseum, jedno od najomiljenijih obeležja Rima, dizajn se sastoji od ultra-modernoe čelične i staklene konstrukcije umotane u "platno". Ovo platno, plivajući kameni ekran koji obmotava stadion, je dinamička moderna interpretacija kamenih lukova čuvene arene. Providno staklo i platno satkano od teflona štiti celokupni deo sa sedištima od padavina.

“Radili smo naporno kako bi izašli u susret hiljadama navijača koji ne mogu da sačekaju da vide njihov tim kako igra Ligu Šampiona na svom novom stadionu. Tokom jednog takvog meča, stadion se pretvara u mali grad sa više od 50.000 stanovnika u kom svaki delić građevine mora da funkcioniše savršeno kako bi odgovorio zahtevima bezbednosti i međunarodnim zahtevima za živi prenos TV slike sa stadiona” izjavio je Enrico Zara, zadužen za planiranje energetike i izgradnju.

Stadio della Roma je planiran da bude otvoren za 2018-19 sezonu.

Za dodatne informacije možete kontaktirati:

Marina Miceli
Europe Press Office
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

O ARUP-u

Arup je kreativna snaga u srcu mnogih projekata svetske klase iz oblasti izgradnje. Ima 90 kancelarija u 38 države u kojima radi 11.000 planera, dizajnera, inženjera i konsultanata koji stvaraju inovativne projekte širom sveta koristeći svoju kreativnost. www.arup.com