NAJGLAMUROZNIJA KUĆNA TEHNIKA I KOD NAS

Kolekcija aparata za kuvanje Gorenje sa potpisom Karima Rashida 

Beograd, septembar 2010. – Revolucionarna kolekcija Gorenje by Karim Rashid posle uspešne svetske premijere stigla je i u Srbiju. U pitanju su aparati za kuvanje koji su oduševili Evropljane sofisticiranim dizajnom i inovativnom tehnologijom MoodLite. Omogućava promenu boja na aparatima i usklađivanje ambijenta sa trenutnim raspoloženjem. I ovom kolekcijom Gorenje se izdvojilo na tržištu i pokazalo svoje vizionarsko usmerenje u opremanju doma.      

Rerne, ploče za kuvanje i aspiratori iz nove kolekcije i vizuelno i tehnološki predstavljaju potpunu novinu. Nastali su kao plod saradnje između dva renomirana imena iz oblasti opremanja prostora i dizajna – Gorenja i Karima Rashida. Ova globalna dizajnerska zvezda koja stoji iza kreacija najvećih brendova poznata je i kao zagovornik novih rešenja, kakva je i tehnologija MoodLite. Njenom primenom nastali su aparati koji interaktivno i dinamično menjaju prostor zahvaljujući LED traci koja se nalazi na ugradnoj rerni i aspiratoru iz ove kolekcije. U skladu sa raspoloženjem, moguće je odabrati jednu od sedam boja i kreirati potpuno drugačiji ambijent. 

Gorenje je među prvim proizvođačima bele tehnike počelo da sarađuje sa najpoznatijim svetskim dizajnerskim imenima u potrazi za funkcionalno i estetski komfornijim rešenjima. Prva kolekcija Gorenje by Pininfarina ugledala je svetlost dana pre deset godina. Nastala je u saradnji sa dizajnerskom kućom iza koje stoji čuveni Ferrari. Ovaj trend nastavio se i sa linijom aparata Gorenje by Ora-Ito, koju je kreirao poznati mladi francuski dizajner. Pored kolekcije Gorenje by Karim Rashid, ove godine lansirana je i kolekcija aparata za domaćinstvo Gorenje Simplicity koja je delo sopstvenog Dizajn Studija Gorenje. 

O Gorenju

Grupa Gorenje je jedan od najvećih evropskih proizvođača i prodavaca bele tehnike koji ove godine slavi 60 godina kreativnosti, nadahnuća i vizije u opremanju prostora. Gorenje d.o.o. Beograd osnovano je 1997. godine kao generalni uvoznik i distributer celokupnog proizvodnog i prodajnog programa Gorenje na teritoriji Srbije. Danas je Gorenje sinonim za belu tehniku i moderno opremanje doma. Pored kućnih aparata po kome je naprepoznatljiviji, u asortimanu se nalaze i kupatila, kuhinje Gorenje i Marles, kao i program keramike.  

Za dodatne informacije: Gordana Kovačević, 011/3534-161, Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

DODATNE INFORMACIJE

KOLEKCIJA GORENJE BY KARIM RASHID

Ova savremena kolekcija donosi potpuno novo shvatanje kuhinjskih aparata. Čine je ugradne rerne i ploča za kuvanje, u kombinaciji sa aspiratorima. Pored najsavremenijih tehnoloških rešenja, oni nose visoku estetsku vrednostu, poput umetničkih objekata. Time kuvanje pretvaraju u igru, kreaciju koja nas nadahnjuje i omogućavaju nam da se poigramo sa prostorom oko nas i promenimo ga.

Tehnologija MoodLite

Ovo sposobnost transformacije postignuta je inovativnom tehnologijom MoodLite koja omogućava promenu boje svetla na ručki rerne i dekorativnoj traci aspiratora. U skladu sa raspoloženjem, moguće je odaberati jednu od sedam boja i kreirati potpuno novi ambijent u domu. Time kuhinja postaje prostor koji inspiriše, umiruje ili pokreće na akciju.

7 BOJA ZA 7 RASPOLOŽENJA

Brojna naučna istraživanja pokazala su da boje utiču na naše raspoloženje i nivo energije. Nova kolekcija Gorenje by Karim Rashid donosi inteligentno odabranih sedam boja koje stvaraju poseban ugođaj. Izabrane su u skladu sa smernicama koje se odnose na značenje boja u opremanju prostora.

Mistična bela – Naglašava okolne boje i smiruje. Pogodna je za kreiranje smirujuće atmosfere, romantične ili meditativne, u zavisnosti od tipa osobe. Uz nju se serviraju laki obroci – grickalice i fini delikatesi.

Bebi roze – Budi nežnost, eleganciju, ženstvenost, jednostavnost i pozitivna osećanja. Idealna je za romantičnu večeru.

Tamno roze – U pitanju je senzualna boja, razigrana i energična. Odlična je kada organizujete ludu zabavu sa prijateljima i želite da podignete raspoloženje i apetit. Uz nju se služi kokteli i kanapei.

Tamno ljubičasta – Izaziva osećaj spiritualnosti, luksuza i transformacije. Povezuju je i sa kvalitetom i perfekcijom. Ona je ženstvena i tiha, zbog čega stimuliše sva čula i ukusa. Idealna je ako pravite zabavu za bliske prijatelje ili vežbate jogu.

Nebo plava – Predstavlja sigurnost, poverenje i ponos. To je duhovna boja koja nas smiruje i okrepljuje. Zgodna je za trenutke opuštanja jer stimuliše duboko disanje. Budi čulo mirisa, zbog čega je idealna kada želite da uživate u aromatičnom voću i hrani.

Limun zelena – Savršena boja za atmosferu koja budi nadu i podstiče kontakt. Stvara smirujući ambijent, koji nam pomaže da umirimo disanje i otkucaje srca, čime se usporava lučenje hormona stresa.

Narandžasta – Podstiče razigranost, entuzijazam, motivaciju i radost. Boji prostor toplinom i prijatnošću, stimulišući apetit. Odlična je kad želite da postignete toplu, inspirativnu atmosferu ili ublažite bol.

O KARIMU RAŠIDU

KARIM RASHID je globalna ikona modernog dizajna. Kao građanin Njujorka, on je jedan od najproduktivnijih dizajnera svoje generacije. Preko 3000 dizajniranih proizvoda, više od 300 nagrada i rad u preko 35 zemalja potvrda su činjenice da je Karim legenda dizajna. Svoj talenat ispoljava u nekoliko oblasti: dizajnu nameštaja, arhitekturi, osvetljenju, posuđu  i kućnim aparatima.

Alessi, Artemide, Audi, Bozart, Cappellini, Estée Lauder, Giorgio Armani, Issey Miyake, Kenzo, Prada, Sony, Toyota i Umbra su samo neka od prestižnih imena za koje je radio. Višestruki je dobitnik  renomiranih nagrada za dizajn i inovativnost: Red Dot Award, IDSA Industrial Design Excellence Award i mnogih drugih.

Njegov stil najbolje opisuju kao senzualni minimalizam, a njegove ideje kao tehno-organiske i info-estetiske.

Slike: Ugradna rerna BO87KR, ploča za kuvanje ECT680KR i aspirator DQGA65KR