Kolekcija Savannah se sastoji iz dušeka od perja, krevetskih čaršava i navlaka za jastuke u kombinacijama dve nijanse: lan sa jasnom svetloplavom, i bela sa malo plave

Ideje kako da osvežite svoju spavaću sobu

Poznato je da gotovo trećinu svog života provedemo u spavaćoj sobi. Zašto onda ne bismo pretvorili vašu spavaću sobu u blagu oazu, ili u topao i prijatan kutak? Evo nekoliko savremenih ideja koje se odnose na krevetsko rublje, sa korisnim savetima o tome kako da osvežite svoju postojeću posteljinu.

Slika tradicionalnog kreveta, pokrivenog odgovarajućom čipkom od prašine i dekoracijama, polako nestaje primenom novog rublja. Ovaj pokrivač u stilu perjanog dušeka sa odgovarajućom navlakom za jastuk izgleda kao u bajci! Ceo krevet izgledom podseća na ogroman tulipan. S obzirom da dizajnerski trendovi naginju ka čistim i jednostavnim linijama sa ekološkim temama, ovaj čist i svež tulipan-komplet je pogled u budućnost kada je reč o krevetskom rublju. Stilski i funkcionalno!

Savet br. 1: Ako želite da osvežite ovakav krevet, sasvim jednostavno možete da dodate tkaninu i boju pomoću nekoliko jastuka, ili da ih ljupko i toplo razbacate u zimu. Ako volite promenu, lakše je i ekonomičnije da promenite sitnice nego ceo komplet.

Luksuzno krevetsko rublje
Novi jesenji dizajn modne kuće Kenzo je u isto vreme i snažan i jednostavan. Krevetsko rublje u dve purpurne nijanse sa belim kontrastnim efektom je - prava elegancija! Karakterističan smisao za boje modne kuće Kenzo.

Savet br. 2: Akcenat je na osveženom aluminijumu ili niklu. Beli, četvrtasti abažuri za lampe i drske i jednostavne ilustracije sa nagoveštajem crvenog učiniće da ova savremena spavaća soba izgleda - savršeno!

Sama tkanina sve brže i brže postaje važnija od boje ili modela. Kolekcija Savannah iz kuće The Linen House je izrazit primer za ovaj novi trend kada je reč o tkanini.

Ovo rublje za krevet je podvrgnuto specijalnim tretmanima koji su mu dali izuzetno mek i gibak osećaj, kao i efekat opuštenosti. Sam mladalački i nonšalantan izgled je naglašeno praktičan kada se rublje izvadi iz mašine odmah nakon pranja, zategne dobro na krajevima i jednostavno okači da se suši. Peglanje - nije potrebno!

Savet br. 3: Da biste malo nagizdali ovaj komplet, dodajte mrežu protiv komaraca ili neki drugi tip pokrivanja baldahinom. Ovaj komplet bi posebno upadljivo izgledao nasuprot tamnoplavo - sivih zidova. Obojite drvenariju belom bojom i dodajte malo belo štampanih okomitih bočnih panela na šipke od livenog gvožđa.