Kompanija Kruna boje predstavlja ­Crown Trade Steracryl ­paletu higijenskih premaza, posebno razvijenu kako bi ponudila rešenje za buđ, bakterije, plesni i gljivice koje se javljaju na obojenim površinama. Ova paleta uključuje inovativnu anitbakterijsku ponudu, koju predstavlja naučno formulisani netoksični jon srebrni aditiv od SteryToucha, i ponudu protiv plesni ­ preparate s pedigreom efikasne protiv buđi.

Antibakterijska paleta farbe razvijena je da pomogne u borbi protiv bakterija. Dokazano je da značajno umanjuje širenje bolesti i infekcija, kao i onih mikroba koji su superotporni na antibiotike, poput zlatne stafilokoke otporne na meticilin, salmonele, ešerihije koli i drugih. Testiranje u nezavisnoj laboratoriji (JIS Z 2801:200) potvrđuje da ovi proizvodi zadovoljavaju najviše internacionalne standarde u proizvodnji antimikrobnih preparata. Steracryl Anti Bacterial ubija bakterije (potvrđeno u 99,99% slučajeva) i sprečava bakterije da zagade poslovni i životni prostor, mesta za rekreaciju i obrazovanje, restorane i kafiće, bolnice i klinike.

Antibakterijska ekstremno izdržljiva boja za zidove pogodna je za unutrašnje zidove i plafone, mesta gde je potrebna postojana boja otporna na ribanje, ujedno na vodenoj bazi. Ovaj proizvod nudi pravi antibakterijski mat finiš, koristeći nezavisno testirani SteriTouch, jon srebrnu tehnologiju, koji se kotira u klasi A po pitanju ribanja i krase je istrajnost i postojanost koje omogućavaju ponavljano čišćenje. Klasa 1 po ISO 11998 je industrijski standardni metod za testiranje koji utvrđuje otpornost suvog sloja boje na ribanje.

Antibakterijska boja za zidove i drvenariju je pogodna za unutrašnje zidove, plafone i drvenariju, gde je potreban postojan i periv satenski sjajan finiš. Sa SteryTouch jon srebrnom tehnologijom, savršena je za upotrebu u onim prostorijama koje su izložene kondenzaciji i pari. Na vodenoj je bazi i brzo se suši, što je veoma zgodno za nanošenje u visokofrekventnim javnim prostorima.

Boja protiv buđi za zidove na vodenoj bazi, izuzetno neprozirnog mat finiša koji sprečava buđ, pogodna je za unutrašnje zidove i plafone. Ova boja sadrži fungicid kako bi očuvala obojene površine i sprečila razvoj buđi. Idealna za upotrebu u praznim prostorijama i na površinama na koje deluje kondenzacija.