Filharmonijska kuća dizajna


Batlerova ostava


Njeno svetilište


Presvlaka kreveta


Sto sa suknjom


Skrovište gostinjskog kupatila


Istaknuti delovi dekorativnog slikarstva


Venecijanski krečeni zidovi


Dijamantski plafon


Zlatni vilin konjic


Zastor lampe od naborane svile


Hodnik


Porodično utočište


Devojačka soba i kupatilo


Dečja soba

Dizajneri na Orange County Philharmonic House of Design 2003. još jednom su dokazali da se dekoracija zasniva na detaljima.

Od malenih zrnastih ukrasa do slikarskih tehnika, od naboranih i nakićenih jastuka do ukrasnih slika - rad 19 ASID dizajnera sija u svakom uglu.

Kućna šema kremaste boje, tamno zelene, cinober crvene i mahagoni braon daju mirnu eleganciju za tradicionaliste, sa snažnim bojama i ćudljivošću koja će privući mlade u srcu.

Filharmonijska kuća dizajna, poznata kao Chelsea Manor, je kuća površine 750 kv.m, sagrađena 1980. godine. U njoj se nalazi šest spavaćih soba, sedam kupatila, veliki prostor na spratu koji služi kao porodična soba i medijateka.

Kuća je otvorena od 6. maja do 1. juna 2003, a svakog četvrtka održavaće se susreti sa dizajnerima.

Prikazaćemo ovde neke istaknute detalje Orange County Philharmonic House of Design 2003. u južnoj Kaliforniji.

Filharmonijska kuća dizajna

Sagrađena 1980. godine kuća je imala malo dekoracije u svojoj unutrašnjosti i preuređena je od poda do plafona.

Batlerova ostava:

Cory Keith-ova ostava dokazuje da male sobe moraju biti dekorisane bledim nijansama. Ovde bogati crveni zidovi pomeraju svetao orman, opremljen klasičnim kolekcijama plavog i belog. Međutim, glavna zvezda ove prostorije je plafon obojen u nijansama od svetle do tamno crvene da imitira oblik šatorastog plafona.

Njeno svetilište:

Intimna prostorija ispunjena njenim omiljenim stvarima uključujući veženu svilu, luksuzne jastuke i crte od zlatnih listova. I kada gazdarica kuće leškari na somotskom, jastucima prekrivenom dnevnom krevetu, može da gleda u ovo anđeosko naslikano nebo.

Gostinjska soba

Vicki Daeley-eva gostinjska soba daje primer luksuznog načina života. Iako ova soba nije velika, njena tkanina i završni slojevi elegantni su od poda do plafona.

Okvir od kovanog gvožđa zaokružuje naš pogled na krevet presvučen svilom i satenom, na kome su naslagani jastuci. Zlatno žuti zidovi istaknuti su zgodnom slikom cvetne dekoracije preko prozora, dok je plafon uokviren u svakom uglu sa različitim crtežom

Presvlaka kreveta:

Male crvene svilene nijanse ukrašavaju luster koji je romantično postavljen iznad malog mesta za sedenje na krevetu gostinjske sobe.

Sto sa suknjom:

Tri vrste tkanine su kombinovane da bi se stvorio meki prekrivač stola, dodatno dubinski proširen.

Skrovište gostinjskog kupatila:

Dok mnogi od nas misle da je dovoljno obesiti svećnjak na zid, Vicki Daeley nam pokazuje da to može biti čak i bolje ako ga ukrasimo cvetnim šarama naslikanim na slici na zidu.

Istaknuti delovi dekorativnog slikarstva:

Čak i mali deo zida iznad prozora može se dekorisati u ovoj raskošnoj gostinjskoj sobi. A i uglovi plafona su takođe ukrašeni.

Trpezarija

S. Joy Wood iz Mirage Interior Designs, Inc. dekorisao je trpezariju raskošnim bojama i detaljima iz starog sveta. Ona sadrži crvene venecijanski krečene zidove istaknute crtežima zlatnog vilinog konjica.

Plafon ove prostorije je prikladno ukrašen u paleti boja naslikanoj u velikom dijamantskom šablonu. Uz zid velika obojena tapiserija obešena je preko ormana za posuđe.

Venecijanski krečeni zidovi:

Trpezarija pruža prijatan osećaj i intimnost zahvaljujući crvenim zidovima i snažnim braon akcentima.

Dijamantski plafon:

Snažne boje i dijamantska šrafura čine ovaj plafon interesantnom fokusnom tačkom sobe.

Zlatni vilin konjic:

Po zidovima su prosipani različiti oblici zlatnih vilinih konjica, blistavi i čudni.

Zastor lampe od naborane svile:

Čak i najmanji elementi - kao ovaj zastor - bogati su sa interesantnim detaljima.

Ostali detalji kuće

Hodnik:

Praveći i prolaz između prostorija veličanstvenim, ovi dizajneri kombinovali su zidove sa tapetima sa ugrađenim ormanima i izložbenim prostorom.

Porodično utočište:

Postavljena je tako da je pogodna za razgovor, a gosti mogu uživati i u pogledima na kamin i dvorište.

Devojačka soba i kupatilo:

Doterana, sa velikim krevetom sa baldahinom, kćerkina spavaća soba izgleda poput onih iz francuskih zamkova.

Dečja soba:

Nikad to ne bi ste pretpostavili na prvi pogled, ali ova fantastična dečja soba sadrži detalje životinja na tkanini, prozorima, umetničkim radovima i opremi