Kodak Theatre je opremljen sa raskošnim detaljima koji prostoru daju blistavi sjaj


Enterijer teatra obeležen je "tiara"-om, upadljivim ovalnim lusterom koji je podeljen na manje ovale, obojen u srebrnu boju koja je glavni element enterijera


Broj sedišta se kreće od 2,200 za pozorišta do 3,500 za koncerte i dodele nagrada


Tri nivoa balkona šalju posetioce blizu visina najviših teatara u SAD - 113 stopa široko i 60 stopa duboko. Tu je i dodatnih 24 lođa sa po 4 sedišta


U lobiju je predviđen prostor za goste da uživaju u osveženju i konverzaciji sa stilom


Veliko spiralno stepenište koje povezuje četiri nivoa foajea

 

The Kodak Theatre, jedno je od utočišta Los Anđeleške nove Hollywood & Highland destinacije, novi dom južne Kalifornije za najbolje od lepih umetnosti, pozorišta, koncerata, dodele nagrada i specijalna dešavanja.
Teatar koji je bio domaćin ovogodišnje dodele nagrada Oskar, otvoren je Novembra 2001. koncertom svetski slavnog pevača Russell Watson-a, u pratnji 75 članova Hollywood Bowl Orchestra i 60 članova hora.
Jedan od najambicioznijih poseda na svetu, Hollywood & Highland, začetnik je renesanse koja je zahvatila Hollywood. Hollywood & Highland lociran je u jednom uglu Hollywood-a, kombinuje 70 detaljista svetske klase, širenje na četiri ekrana istorijskog Grauman's Chinese Theatre, novi Renaissance Hollywood Hotel sa 640 soba sa bokom, modernog dizajna iz sredine prošlog veka.
The Kodak Theatre, projekat vredan 94 miliona dolara, projektovan je state-of-the-art tehnologijom koja optimizuje delokrug za prezentaciju, snimanje i izvođenje žive zabave svetskih razmera, od koncerata i Broadway-skih šoua, do dodela nagrada u izvođačkim umetnostima.
Kapaciteti za sedenje auditorijuma i njihova konfiguracija su potpuno fleksibilni i mogu se uklopiti u svaku potrebu. Broj sedišta se kreće od 2,200 za pozorišta do 3,500 za koncerte i dodele nagrada. Tri nivoa balkona šalju posetioce blizu visina najviših teatara u SAD - 113 stopa široko i 60 stopa duboko. Tu je i dodatnih 24 lođa sa po 4 sedišta.
The Kodak Theatre je projektovala svetski poznata Rockwell Group. Osnovao ju je 1994. godine David Rockwell, ima sedište u New York-u i pruža kompletnu uslugu, dobitnik je mnogih arhitektonskih nagrada i broji 90 članova. U njihova najpoznatija dela spadaju W New York i W Union Square; Dečja bolnica u Montefiore u Bronx-u; The Mohegan Sun Casino i Project Sunburst.
Enterijer teatra obeležen je "tiara"-om, upadljivim ovalnim lusterom koji je podeljen na manje ovale, obojen u srebrnu boju koja je glavni element enterijera. Modeli su klasični i moderni: šare na podu su sa Mikelanđelovog Campidoglio u Rimu, a forme koje se šire iz Busby Berkeley-jeve plesne koreografije.
Dok je teatar projektovan tako da drži pažnju gledaoca na ono šta se odigrava na pozornici, isto tako da postigne najviši stepen intimnosti između publike i izvođača (balkoni su istureni napred što je više moguće), Kodak Theatre je opremljen sa raskošnim detaljima koji prostoru daju blistavi sjaj - uključujući zastore koji su od dve nijanse preliva tkanine i fine bronzane mreže.
Veliko spiralno stepenište koje povezuje četiri nivoa foajea blista sa hiljadama staklenih brojanica prislonjenih na zidovima.
Teatar sadrži jedinstveni "media cockpit", koji ima specijalni lift u centru sedišta za orkestar. Tokom živih prenosa, on može biti srce produkcije i može da sadrži televizijske kamere i ostalu opremu.
Kompleks ima primetnu odredbu za godišnje dodela nagrada Akademije za film, uključujući deo za novinare u hotelu za 1,500 izveštača i skele za fotografisanje i intervjuisanje poznatih ličnosti prilikom njihovog ulaska.
Takođe sadrži i Grand Ballroom sa 40,000 kv.stopa u kojem je renomirana kuhinja Wolfgang Puck-a.
Brenda Tinnen, stariji potpredsednik Anschutz Entertainment Group-e koja upravlja teatrom, kaže: "Videli smo Kodak Theatre u Hollywood & Highland kao jedinstvenu destinaciju, iznenadno pozorište, u kompleksu u kome su veliki restorani, sa lako dostupnim parkinzima, dobrom lokacijom i adresom koja je poznata širom sveta. Svi elementi iskustava svetske klase su ovde, na jednom mestu."
"Hollywood & Highland će ponovo dokazati Hollywood kao svetski poznat pozorišni kraj, odgovaravši njegovim potrebama za živom teatralnom zabavom", kaže Lee H. Wagman, predsednik TrizecHahn Development Corporation. "Radosni smo što sarađujemo sa AEG koji je glavna sila u svetu zabave, ne samo u SAD."