Lokal u kome je smešten ovaj frizerski salon nalazi se u tek izgrađenoj stambeno-poslovnoj zgradi u Kraljevu. Njegova površina je oko 40m2, bez wc-a. Enterijer je rađen u 2 varijante, s' tim da prilažem onu meni zanimljiviju, dok je ova druga standarnija prihvaćena za izvođenje. Reč je, kao što se po bojama vidi, o ženskom frizerskom salonu.

Zahtev investitora bio je da pod bude od velikih keramičkih ploča visokog sjaja, pa sam u obe varijante koristio ploče modela “Marmol Nilo Blanco” 44.6x44.6 (Porcelanosa), rektificirane (sečene laserom,bez fugni). Takođe, investitor je zahtevao da se duzinom lokala ispod spuštenog (plivajućeg) plafona sprovede ventilacioni kanal, tako da sam napravio plafon iz 3 nivoa sa prorezima za ventilaciju sa strane, ispod kojeg sam provukao ventilacioni kanal 40x30cm. Rasveta je izvedena kombinacijom metal-halogenih svetiljki (200W) i halogenih (50W), kao i 5 metalnih lustera (75W) koji simbolično podsećaju na frizerske haube. Isto tako, morao sam da se pridrzavam određenog rasporeda zbog priključaka na sanitarni čvor (pranje kose), kao i orjentacije radnih mesta zbog prirodnog osvetljenja.

Prostor za čekanje sam predvideo kao klupu nepravilnog oblika, od medijapana, obojenu belom poliuretanskom bojom sa jastucima za sedenje od eko-kože (zbog lakšeg održavanja). Zbog problema sa raznošenjem dlaka po celom salonu, garderobu sam sklonio u zatvoreni ormar sa kliznim vratima. Iznad ulaznih vrata postavio sam zidni stalak sa TV-om, kao neizostavni element zenskih frizerskih salona radi pracenja spanskih serija. :-)

Programi koje sam koristio pri izradi projekta su Autodesk Architectural Desktop 2005 i 3dsmax 7, koje zbog širokog spektra mogućnosti, toplo preporučujem svim kolegama i onima koji se bave sličnim poslom.

Zbog požurivanja investitora crteži nisu baš najsjajniji, ali sam, nadam se, uspeo da mu prikažem svoju ideju.