Preporučujemo

Prijatelji

psihologija
igre za decu

Projekat enterijera je rađen za mladi bračni par iz Beograda. Projektom je obuhvaćena prva etaža dupleks stana, koju čine hodnik, dnevna soba, trpezarija, kuhinja i sanitarni čvor koji nije bio predmet obrade. Stan je otvoren, svetao i sa fantastičnim pogledom na Hram Svetog Save, tako da je cilj bio zadržati tu lakoću prostora i prozračnost, a s druge strane i organizovati funkcionalne celine koje će zadovoljiti potrebe budućih stanara. Zahtev investitora je da stan bude moderan i jednostavnih, mirnih linija.

Pored ulaznih vrata stana nalazi se komoda-cipelarnik i ugradni plakar u niši od poda do plafona, sve to od medijapana u beloj boji visoki sjaj. Stepenište koje vodi na sprat je već postojeće i ono je zaštićeno i naglašeno peskiranim staklom sa strane suprotne od ulaza u stan, tako da se formira određena vrsta pregrade između dnevnog boravka i hodnika, ali koja delimično propušta svetlost tako da ne predstavlja pravo fizičko odvajanje.

Dnevni boravak je sveden i jednostavan sa ugaonom garniturom u bež boji bez suvišnih detalja, akcenat je bio na funkcionalnosti. Pored balkonsklih vrata se nalazi garnitura za sedenje u crnoj boji koja predstavlja kutak za čitanje sa odgovarajućom rasvetom. Između trpezarije je bio zid koji je srušen da bi se kuhinja proširila i napravljen je šank koji formira dve vizuelne celine-kuhinju i trpezariju. Kuhinja je opremljena belom tehnikom iz Gorenje linije simplicity u beloj boji i kao kontrast kuhinjski elementi su predviđeni u wenge dezenu sa plavom LED rasvetom iznad kuhinjskih elemenata. Trpezarija je u crveno-beloj kombinaciji što je izdvaja od kuhinje i na taj način predstavlja jednu odvojenu celinu.

Login