Preporučujemo

Prijatelji

psihologija
igre za decu

Poslovni prostor na Novom Beogradu

Prostor je projektovan za tim mladih ljudi koji većinu svojih poslova rade sa inostranstvom tako da se veoma retko dešava da ih klijent poseti. Iz tog razloga, prostor je dizajniran tako da, pre svega bude prijatan za rad pa tek onda da zadovolji estetske zahteve.

Tonovi koji su predviđeni su umereni i umirujući. Prostor je zamišljen kao lagan i nežnih boja ali opet sa naglašenim jasnim i oštrim linijama detalja. Upotreba sličnih tonova u svim prostorijama naglašava jedinstvenost čitavog prostora, s obzirom da kao poslovni prostor sve odvojene celine unutar njega imaju jedan jedinstven karakter.

Prva kancelarija je osmišljena sa četiri radna mesta i trpezarijom, koja nije fizički odvojena, ali čini jednu odvojenu vizuelnu celinu. Zadržana je postojeća crna ploča od univera koja je iskorišćena da se na njoj predvidi logo kao i LCD televizor za potrebe prezentacija. Na suprotnom zidu su predviđene police, takođe od univera koje nisu statične i jednakih dimenzija, već pokrenute što daje prostoru određenu dinamiku i razbija monotoniju belog zida. Predviđena je visokokvalitetna austrijska rasveta koja će uslove za rad učiniti prijatnim. Ono što je posebno bitno u kancelarijskom prostoru su, naravno, kancelarijske stolice, na kojima se provodi veći deo dana, tako da se one birane sa velikom pažnjom, potpuno su ergonomske, sa rukonaslonima, gumenim točkićima i metalnom bazom što ih čini izdržljivim i udobnim. Na plafonu između trpezarije i kancelarije je predviđeno projektorsko platno, koje po potrebi može da se spusti, a iznad radnih stolova je postavljen projektor. Dakle, sve što bi bilo potrebno da se uradi pre prezentacije je da spusti platno i upali projektor, istog momenta su spremni za upotrebu. Nema komlikovanog nameštanja i podešavanja, a opet ne remeti nesmetano korišćenje prostora.

Iz prve, velike kancelarije se ulazi u degažman koji vodi u druge dve kancelarije, od kojih je jedna (veća) direktorska. U obe kancelarije preovlađuje isti dizajn. Stolovi su postavljeni na takav način da onom ko radi svetlost sa prozora ne pada direktno na monitor i u skladu sa ograničenjima samog prostora u smislu dimenzija.

Postojeći plakari su nudili dosta prostora za odlaganje dokumentacije tako da je što se toga tiče jedina intervencija bila da se zamene frontovi na njima, da bi se boja uklopila u novoprojektovani dizajn enterijera.

Arch. Narančić Filip
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Arch. Radinović Katarina
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Login