Preporučujemo

Prijatelji

psihologija
igre za decu

Projektni zadatak podrazumevao je projektovanje paviljona - savremene kafeterije, dimenzija 12x6m.

Kafeterija se nalazi na Sunčanom keju u Novom Sadu, uz šetaliste. U blizini se nalazi Univerzitetski kampus. Lokacija je odabrana na osnovu potrebe šetaca da svrate uzmu piće i nastave dalju setnju, uz zadržavanje ili ne unutar kafeterije.

Postoje dva ulaza radi lakse komunikacije ljudi, zbog malih dimenzija paviljona. U centralnom delu kafeterije nalazi se šank, koji je dvostrano orijentisan. Konstrukcija šanka je od čvrstog orahovog drveta. Uz fasadu postavljeni su visoki stolovi za one koji ne žele dugo da se zadržavaju u kafeteriji, dok se za šankom nalaze stolice, Bartoia Bar Chair (Harry Bartoia-1952g.) , izradjene od zavarenih celicnih sipki sa poliranim hromom.

Kompletna fasada je zastakljena, tako da postoji prirodno osvetljenje, kao i prelep pogled na kej i Dunav.

Login