Ime projekta: Špajz / Tea & Candy Store
Lokacija: Sarajevo / Bosna i Hercegovina
Fotografije: Sead Sasivarevic www.bezdanphoto.com
Projektovao: Denis Leo Hegic
Sajt: www.denisleohegic.com
Projektant živi i radi u Nemačkoj

Berlinski dizajner Denis Leo Hegic je napravio jos jedan izuzetni mikro prostor u Sarajevo City Center - jednom od najvećih shopping mall-ova u Sarajevu.

Specifični šarm startup brenda „Špajz“ je način kako da mala prodavnica suprotstavlja velikim mainstream enterijeru shopping centra: odavanjem toplote, održivošću, jednostavnošću i nepretencioznim enterijerom.

Dizajn enterijera je bio ključni deo koncepta brenda i oba su razvijana paralelno i u međuzavisnosti, odajući poruku kredibilnosti i integriteta dolazećeg brenda.

Priča o Špajzu je priča o bakinoj ostavi: sakrivenom prostoru gde se čuvaju različiti delikatesi.

Kao operativni centar svake dobro opremljene bakine kuhinje, dobar špajz sadrži različite vrste slatkih i kiselih, domaćih i uvoznih proizvoda, kafe i čaja. To je mesto za koje se vežu sećanja iz detinjstva.

Prodavnica sadrži veliki plavu površinu sa fiokama sa jedne strane i otvorene police sa druge strane. Proizvodi koji se čuvaju u fiokama i otvorenim policama raspršuju različite boje celim prostorom. Prirodni materijali i jednostavna paleta boja podržavaju osećaj topline i gostoljubivosti, što su i glavne odlike ovog brenda.

Ova mala prodavnica ima sve uslove da uskoro postane „mali džin“.