Preporučujemo

Prijatelji

psihologija
igre za decu

Objekat se nalazi na samoj obali kotorskog zaliva. Izgradjen je kao jedan u nizu kamenih objekata duz citave obale koji kao takvi, cine jednu ambijentalnu  cjelinu. Pozicija, starost, izgled objekta, kao takav
zasticen je, sto naravno i uticalo na izradu idejnog rjesenja rekonstrukcije koje ce zadrzati prevenstveno ambjentalni izgled nepromjenjenih gabarita.

Upotrebiti zatecene i konzervirati materijale kao kamen, drvo, opeku jedan je od ciljeva ovog projekta. Samim tim, objekat dobija upotrebom ovih materijala novi izgled narocito enterijer, a istovremeno je zadovoljen i ocuvan jedana jedinstvena mediteranska cjelina.

Enterijer samog objekta pretrpio je velike izmjene, naravno sve u okvirima zadatih ciljeva predhodno navedenih. Rasporedjevanjem unutrasnje rasvjete odredjeni detalji dosli su do izrazaja, a ujedno se i dobio vizuelni efekat topline.

Objekat prvenstveno namjenjen za odmor, moze zadovoljiti i potrebe petoclane porodice.

Autor: Dusan Vasiljevic

Login