Kuća ima 303 m2. Kuhinja je rađena od medijapana sa velikim centralnim ostrvom na kome se nalazi grejna ploča i mašina za posuđe. Površina ostrva je od izlivenog keroka, kao i duboka, vrlo praktična izlivena sudopera. Sa druge strane ostrva je deo za brzo obedovanje sa 3 šank stolice. One su od kože i iz iste kolekcije kao i trpezarijske stolice. Iznad velikog trpezarijskog stola je neobičan luster. Primetićete zid na kome centralno mesto zauzima ikona. Radila sam ga po uzoru na ogledalo koje se nalazi u hohniku. Zid je urađen od gipsa, a obojen belim palasom.

U donjem delu kuće je mali toalet. Htela sam da uradim nešto što se lako održava, a da pri tome bude drugačije, originalnije. Bežeći od standradnih pločica, kupila sam 2 džaka belog kamena. Posle dugog ubeđivanja, kamenorezac je pristao da ih uzduž iseče, jer drugačije nisu mogle da se lepe. Kao lepak je poslužila fug masa sa štrasom. Od gipsa su urađeni elementi u obliku oblutaka i služe kao dekoracija i za odlaganje peškira. Ostali zidovi su odrađeni tehnikom Kreos fil pose i lako se održavaju. Upečatljivost u ovom toaletu je komoda koju sam namerno obojila ovako jakom i svežom bojom, a pri tom zaoblila, jer u toaletu dominira oblik kamena. U podu je kadica od hroma i ubačena diodna traka. Kupila sam dekorativno belo i zeleno kamenje i poklopila staklom. U hodniku se nalazi klupa koja služi za odlaganje obuće, tapacirana belom eko kožom. Čiviluk u obliku razgranatog drveta je dekorativan i funkcionalan.

Dnevni boravak je veliki i u desnom delu je velika kožna garnitura sa kožnom foteljom. Ljubičasti zid iza nje je presvučen eko kožom, sa teksturom koja privlači pažnju. Dnevni boravak i trpezariju razdvaja vodeni zid sa dekorativnom i osvežavajućom funkcijom. Zavese su sa različitim sistemima - rolo i paneli. Ukras u dnevnom boravku je i kamin obložen prirodnim kamenom.

Gornje kupatilo je prostrano, sa upečatljivim mozaik pločicama. Tuš kabina je velika. Moj ponos je komoda boje cigle koju sam uradila po uzoru na ove mozaik pločice.

Spavaća soba je prostorija u kojoj list dominira na plafonu, kao toaletni sto i ogledalo, kao i tapete na kosini.

Tinejdž dnevna soba je rađena u jakim, živim bojama da zrači energijom. Povezala sam sto i komodu za televizor u smislu oblika i veličine. U plakaru je obojen i ubačen i mali frižider.

Tinejdž spavaća soba - stub na kojem je TV je obložen silver eko kožom sa zanimljivom teksturom. Klupa roze, kao i tabure ispred kompjutera se otvara i u njima se mogu odlagati mnoge stvari.

Na spratu je i prosorija - garderober. U plakarima je ugradno svetlo koje se aktivira prilikom otvaranja.

Suteren kuće ima prostoriju koju smo uradili za druženje. At prostorija je napravljena kao kaffe, ali glavna tema je F1, jer smo mi strasni ljubitelji tog sporta. Prostorija ima šank sa sudoperom, kafe aparat i svim što je potrebno za lep provod.

Druga prostorija u suterenu je cipelarnik, kao i mesto za mašinu za sušenje, i pranje veša, dodatni frižider.

Treća je garaža, a četvrta predviđena kao mini spa (sauna, jakuzi).

Sistem grejanja i hlađenja je pomoću fenkoila, novog sistema minimalne potrošnje energije.

Uređenje enterijera je moj hobi i potrebno mi je da čujem stručno mišljenje.

Autor: Biljana Stefanović