Namena objekta

Parcela

Perspektiva

Perspektiva

Perspektiva

Perspektiva

Perspektiva

Perspektiva

Pivara

Priobalje 

 Projekat rekonstrukcije pivare “Vajfert” Pancevo,radjen je na predmetu “Urbana rekonstrukcija” na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.
Ideja je bila oziveti citav potez priobalja koji je nekako utonuo u san,animirati ga i privuci stanovnike i posetioce da zajedno sa aktivnostima koje su aplicirane na podrucju ozive lokaciju i podignu atraktivnost citavog poteza,pa i grada.
Valorizacijom bonitetea,pojedini objekti su uklonjeni.Centralni objekat je namenjen razvoju ideja u smislu nadogradnje kreativnosti mladih.Radionice (crteza,oblika,pokreta,zvuka…) su smestene unutar citavog objekta,s tim da su podrumske prostorije pretvorene u scenke sale.
Front priobalja je ostavljen i pretvoren u izlozbeni prostor,privremene(izlaganje dela mladih ukljucenih u radionice objekta pored i renomiranih umetnika) i stalne postavke koja se odnosi na istoriju proizvodnje piva sa svim uredjajima koji su sluzili toj svrsi.
Objekat koji je nadogradjen fluidno povezuje objekte u jednu fizicku celinu bez obzira na razlike materijalizacije.Nadogradjeni deo ima agresivniju formu i obradu,podseca na formu savremenog voza,sto je replika na  vec postojecu zeleznicku mrezu.U objekat je moguce uci i sa spoljasnje strane,preko pjacete,pomocu pejzaznog lifta.Funkcija objekta je izlozbeno prodajnog karaktera(salon namestaja).Prizemni deo objekta je ugostiteljskog karaktera sa autenticnim podrumom pica.
Citav teren je denivelisan,a objekti proseceni,gde se formiraju letnje scene u smislu dodatnog animiranja celokupnog prostora
Kao takav citav potez sa dodatno uredjenim priobaljem zivi dvadeset cetiri casa i pulsira u gradskom jezgru kao nepresusan izvor “O2”!