Projekat rekonstrukcije pijace na Cetinju rađen je u okviru "Ex-Yu" Arhitektonskog Studentskog Kongresa u Podgorici 2011. godine. Tema kongresa je bila "Individualnost - stvaranje oponenta masovnoj produkciji afirmacijom orginalnosti u društvu i arhitektonskoj struci". Autori rešenja su studenti sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu: Tamara Kuljanin, Ivana Kula, Marija Obradović, Nemanja Kocić, Vladimir Živanović i Dragan Marković, pod mentorskim vođstvom arhitekte Ivane Milenković. 

Projekat pokušava da aktivira nedovoljno afirmativan prostor pijace uvođenjem novih programa i promenom kompletnog utiska prostora. Postojeća fizička struktura se naglašava "oblačenjem" pijace sa spoljne strane u novi lejer, koji treba da naglasi njen introvertni karakter. Tretman unutrašnjosti perforiranim limom ima svrhu naglašavanja linija postojeće forme, podelu unutrašnjeg prostora i formiranje koridora kretanja. Centralni deo pijace se oslobađa svih nepotrebnih elemenata u cilju formiranja otvorenog prostora – platoa, odnosno trga.  

U programskom smislu, delimično se zadržava namena pijace, dok se delimično predlažu nove. Pijaca se planira u delu koji je nakriven nastrešnicom. On je nepromenljiv u fizičkom i namenskom smislu, kako u spoljašnjem, tako i u unutrašnjem delu pijace. Ostatak pijace zamišljen je kao višenamenski prostor za promociju individualnosti korisnika pijace. Otvoreni deo može, na primer, biti ekstenzija pijace u toku dana, ali i bioskop ili prostor za performans tokom noći. U prostorima oko ovog dela, u okviru postojeće fizičke strukture same pijace, predviđeno je formiranje kulturnog distrikta u kojem bi se nalazili prostori za izlaganje, radionice, umetnički studiji, prostori za edukaciju, omladinske organizacije koji bi zajedno radili na promovisanju istorijskog i crnogorskog kulturnog nasleđa, savremenih umetničkih tedencija i individualne kreativnosti stanovnika i posetilaca Cetinja.