Za arhitekte iz Niša...

Više
16 godina 8 meseci pre #888 od BuduciArhitekta
Potrebni su mi podaci o arhitekturi...
Ukratko...
Jer je toliko teško kao što kažu?
Koliko otpr. košta pribor, sto...
Da li se isplati?
Koliko treba da se sprema za prijemni?
Kod kog prof. crtanja?
Posao?
I ono najvažnije, da li mora predobro da se crta ili je dovoljan solidan talenat?

Sve u svemu, samo najbitnije...
Molim Vas...
Ne znam šta ?‡u, pa mi treba malo pomo?‡i...
:( :( :(

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
16 godina 8 meseci pre #889 od Igi
Replied by Igi on topic Re:Za arhitekte iz Niša...
Apsolvent sam Arhitektonskog odseka,GAF Nis
Verovatno su te naplasili da je tesko.Uopste nije toliko tesko,ispiti su trecina od ispita na drugim fakultetima po obimu gradiva.sastoje se iz pismenog dela (crtanje ili racunica-zadaci) i usmenog koji se najcesce radi takodje pismeno.Mogu da se spreme za nedelju-dve pa i krace(sem organizacije na V god npr).Ono sto oduzima vise vremena su predavanja i vezbe na koje ces norati da ides skoro svaki dan,dosta grafickih radova iz puno razlicitih predmeta...Ali, zato su ispiti dosta laksi u poredjenju sa drugim fakultetima.

Pribor: rapidografi oko 8e komad-5 komada otprilike,sto pod kosinom nije neophodan ali je pozeljan za komotnije crtanje.Pretpostavljam da kompjuter vec imas,posto ucestvujes na forumu-on ce ti biti najvaznija alatka.

Ima dosta troskova oko kopiranja,papira,prevoz-posto je daleko od svega ali ako volis nije tesko.

Potrebno ti je oko 2 meseca spremanja ako nisi crtao skoro.Dosta studenata se sprema kod Dragana Perica,slikara.Ja sam se spremao kod prijatelja koji ne sprema druge tako da ne znam kako je kod Perica,sem da se puno njih sprema kod njega.

Za posao je tesko u Nisu-ima malo biroa a oni postizu da projektuju koliko se u Nisu gradi.Ocekujem da bude bolje za nekoliko godina kad pocne ovde vise da se gradi.

Dovoljan je i osrednji talenat crtanja,ne upisujes likovnu akademiju vec arhitekturu.Inace,vezbom moze sve da se postigne.

Pozdrav

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
16 godina 8 meseci pre #900 od radnica MarKiza
Nema mesta brizi, budu?‡i arhitekta :)

Sam prijemni nije težak, ali ne smeš ga uzeti olako, posebno ne zbog konkurencije koja je iz godine u godinu sve ve?‡a i ja?a.

Moj savet je da baciš akcenat na matematiku, jer su tu stvari jasne- ili znaš ili ne. Sa crtanjem može da ti se desi fijasko u zavisnosti od okolnosti koje te budu zadesile u trenutku crtanja (ja sam tokom 1. godine studija imala 10 iz likovnog, a na samom prijemnom i na ispitu sam crtala jako loše- Å TO NIKAKO NIJE PRAVILO, ali se dešava).

Isto tako ti ne bih savetovala da se spremaš dva meseca pred prijemni... Ipak su kriterijumi porasli u odnosu na pre 5, 6 godina, a i možda nekome treba manje nekome više vremena za savladavanje iste prepreke... Å to pre po?neš, to bolje, pa ako proceniš da si crtanje sasvim dobro savladao, lako ?‡eš prekinuti (mada usavršavanja nikad dosta ;) ). I makar bio i najve?‡i antitalenat na svetu- sve se da nau?iti ako ima volje i upornosti ;)

Tako?‘e, mislim da je dobro da ideš na pripremnu nastavu koju budu organizovali na fakultetu, ali samo iz crtanja, jer ?‡eš tako videti šta profesor koji ocenjuje ustvari traži od crta?a.

Å to se ti?e koštanja... Nije jeftino, ali svakako vredi ulagati. :side:

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
16 godina 8 meseci pre #902 od Igi
Replied by Igi on topic Re:Za arhitekte iz Niša...
U svom prvom komentaru napisao sam da je za spremanje prijemnog iz crtanja potrebno oko dva meseca, medjutim prisetio sam se da sam to duze spremao.Slazem se s Evom u prethodnom komentaru da bi bilo bolje poceti ranije sa pripremom.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: admin
Vreme kreiranja strane: 0.185 sekundi