IDEALAN GRAD

Više
16 godina 8 meseci pre #898 od Talia
IDEALAN GRAD was created by Talia
Molim vas da mi pomognete pri jednom radu i odgovorite mi na pitanje šta bi za vas bio idealan grad. Interesuje me kakvi bi tu bili sadržaji, kakve ku?‡e, saobra?‡aj, ostali objekti i sve što vam pada na pamet.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
16 godina 8 meseci pre #899 od Igi
Replied by Igi on topic Re:IDEALAN GRAD
Utopijsko pitanje,tako nesto bi verovatno bilo tesko dostizno i ostvarljivo.Ali,ako pustim masti na volju,idealan grad bi, po meni, izgledao ovako:
-ekoloski grad u svakom smislu, u kome ne postoje fabrike i industrijska postrojenja-izmestena su daleko od grada.
-mnostvo organizovanih stambenih struktura sa svim mogucim sadrzajima: trgovinama,parkovima,trgovima,drustvenim objektima,obdanistima,bioskopima,sportskim terenima...
-uze gradsko jezgro bez motornog saobracaja sa mnostvom trgova,ogromnim zelenim prostranstvima,sto je moguce vise u harmoniji sa prirodom-da priroda bude sastavni deo grada.
-motorni saobracaj bez emisije stetnih gasova,potpuno ekoloski.
-stambena arhitektura okrenuta pre svega coveku,humana,gradjevine od prirodnih materijala,dobro osvetljene,velike tampon zone oko stambenih objekata.
-grad u potpunosti dostupan svima, izmedju ostalog i osobama koje za kretanje koriste invalidska kolica, slepe osobe...dostupnost ustanova ovom delu stanovnistva,potpuna ravnopravnost.
-ocuvanje istorijski vredne arhitekture,uz izgradnju novih objekata u delovima grada predvidjenim za to,a ne gradnja savremenih obj.tik uz stare i vredne obj.
To bi bio samo deo onoga sto bih podrazumevao za idealan grad.Mogao bih o ovome da pisem i filozofiram ceo dan,tako da ne znam koliko sam ti pomogao.
pozdrav

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: admin
Vreme kreiranja strane: 0.142 sekundi